A Domi-no Fishing Team helyt állt Őzetanyát…

Csapatunk 2017.május 10-én reggel 7:00 -kor indult útnak a híres Székely Őzetanya Horgásztóra. Békéscsabától 200 km található Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Sajnos a 72 órás horgászatra Kindli Zoltán csapattársunk nem tudott eljönni elfoglaltság miatt. De jómagam és Antovszki László csapattársam nagy reményekkel indultunk útnak.

indulas

Miközben teletek a percek, órák az úton beszéltük már a kocsiban a stratégiát, hiszen ezen a tavon nem engedélyezett a behúzás. 3 óra utazás után megérkeztünk e csodálatos horgászparadicsomba, a csend és nyugalom szigetére. Madárhangok és béka kuruttyolások hangjait halottuk, ami számunkra a horgászat kezdetét jelenti. Megérkezésünk során körbenéztünk e csodálatos komplexumba hisz csodálatos helyre érkeztünk meg. Kértünk egy kis információt a büfében egy finom kávé mellet és ezután a előre lefoglalt 21 állásra mentünk amin faház volt..

terkep

to02

Horgászatunk 2017.Május 10-13. Egy 72 órás peca volt. Tudni kel a Székely Őzetanya Horgásztoról, hogy rengeteg nemzetközi bojlis versenyt szerveznek a tavon. Azért választottuk ezt a tavat célpontnak, mert sok kihívást látunk benne. Csak partról lehet horgászni, ami nagyon jó. Etetni reggel 9-10 óra között Este: 18-19 óra között lehet.

21 allas221 allas1

A 21-es állás.

És akkor térjünk rá a pecára mostmár. Antovszki László csapattársam csónakba ült hisz minden álláson van 1 darab csónak, ami jó mert ennyivel kevesebb a teher a kocsiba. A partról 100-105 méterre horgásztunk. A meder akadó mentes volt 2-2.20 méter mély volt. Tapogató rúddal és halradarral végignézte a terepet Laci és lehelyezett 2 db dőlő bóját. A 2 db bója között a távolság kb. 60-70 méter volt.

etetes

Etetésre főzött kukoricát, peletet, bojlit használtunk. Először kicsit többet. Amikor halunk volt pár szem bojlit dobócsővel juttattunk be. Amikor nem volt kapás napközbe és szélcsend volt egyből kaptunk a alkalomra és spomboztunk. Ami érdekes és kihívás volt számunkra, hogy 6 bottal horgásztunk. Etetés után mind a 6 szerelék a helyén volt és vártuk a kapást. Nem volt egyszerű dolgunk, mert szinte miden álláson horgásztak.

to

A tó légi fotója.

2017.május 10. – De egyszer a csendet megzavarta egy húzós kapással Antovszki László csapattársamnak jó halnak tűnt, de sajnos lefordult. Nem bosszankodtunk cselekedtünk, kis etetés és ment vissza a helyére a szerelék. Rá 2 órára megtört a csend, és a csapatvezetőnek, Oláh Imrének egy ejtős kapás érkezett a nagy szélben. 15-20 perces kíméletes fárasztás után megmutatta magát a hal és egy csodaszép tükörponty volt a vendégünk, aminek a súlya kereken 16 kg volt. Csináltunk gyorsan pár képet de közben figyeltünk a hal épségére folyamatosan öntöttünk rá vizet. Képek után befújtuk fertőtlenítővel és visszaengedtük az élővilágába. Tudni kel a tóról , hogy csak mikroszálas horoggal lehet horgászni, ami jó mert kímélik ezzel a halakat.

005

Gyönyörű 16 kg-os tükrös.

Visszaengedtük a csodás 16 kg pontyot. Utána körülbelül 2 óra múlva megint egy kapás érkezett, kíméletes fárasztás után  egy csodaszép 12 kg tükörponty volt. Ő is részesült, mint mindegyik halunk, amit fogtunk a kíméletes bánásmódban. Gyors kép és mérlegelés után visszanyerte ő is a szabadságát a tóban. Nem kellet sokat várni a mester hármasra, mert megint kapás jelentkezett, ő pedig egy 8 kg-os, szintén tükörponty volt.

Éjjel semmi mozgalmas dolog nem történt. Másnap a 2017. május 11. Reggel 9 órakor kitekertük a botokat, mert jött a csónakos etetés. Lacinak egy húzós kapás jelentkezett olyan 17 óra körül egy csodaszép 7 kg tükrös volt. Pár gyors kép, mérlegelés ment ő is vissza. Érdekes volt a 2 db bójánk etetés után jobbra és balra dőlt, mindig az annak jele volt, hogy ott van a hal az etetésen. Nem volt egyszerű pálya ez a tó, de megbirkóztunk a feladatokkal. Etetés után jött a csali frissítés. 6 különböző csalival horgásztunk, de amikor rájöttünk mi a nyerő azt erőltettük. Napközbe nem annyira volt jelentkező hal szinte semmi kapás nem volt. 2-3 óránként mindig frissítettünk néha-néha elcsíptünk pár szebb halat.

Hajnali 2 órakor, amikor az ember a legjobban alszik bejelentkezett Antovszki Lászlónak egy csodaszép töves ponty. Utána ő is visszanyerte szabadságát, mert nálunk a hal csak koma, nem pedig lakoma.

2017.május 12.  Jött egy újabb nap. Reggel Laci megint útnak indult 9 óra után a vízre friss etetésre. Nem adtuk fel, mert tudtuk ez a tó tartogat még nekünk meglepetéseket. Megint a 6 szerelék frissen volt csalizva vártuk a halkat. Megreggeliztünk a teraszon egy jó kávé és belevágtunk a utolsó napi pecába. Egész nap olyan fülledt meleg volt, beszéltük is Lacival ebből lesz valami eső.

Körülbelül olyan 13 óra fele olyan sötét lett a tavon, hogy ilyet még nem láttunk. A dőlő bóják alkonyatkapcsolósak és ha kezd sötétedni akkor az is bekapcsol. És annyira kezdet sötétedni, hogy bekapcsolt a dőlő bóján a fej délután 13 óra után. És most lesz izgalmas a történet. Elkezdett esni a eső nagyon fújt a szél. Lacinak jött egy húzós kapás, közben az eső is esett, de annyira nem volt vészes még. És egy csodaszép pocakos tükörponty volt a vendégünk 9,5 kg. Ő is megérdemelte a képet nagyon szép formás hal volt. Őt is kíméltük locsoltuk vízzel spray és ment vissza élővilágába. Laci visszadobta a szereléket a helyére ahonnan volt a kapása, bizakodva hogy van ott még hal. Körülbelül amikor Laci bejött a faházba az időjárás kicsit megőrült. Meg is ijedtünk, mert nagyon fújt  a szél, ilyet még nem láttunk. Hatalmas szemekben esett az eső, ami utána átváltott jégre, de ez a videó cikkünkben megtalálható.

eso

Kb. a jég 5-10 percig volt utána eső, de sokáig. Lesett kb. 40 mm eső pár óra leforgása alatt. Ez az eső kb. 4-5-ször esett egymás után 4 felvonásba. Nem győztük a faház teraszán seperni a jeget és a vizet felváltva. Kb. olyan 17 órára lett vége ennek az időjárásnak, és utána mintha semmi nem történt volna, tükörsima lett a víz, ami a horgász kedvenc része egy horgászat alatt.

Este 18 órakor Laci megint ment etetni a bójákhoz. Megint frissítettük a szerelékeket. Utána csak vártunk és vártunk, hogy a nagy eső után mi fog vajon történni. És csupán másfél órát kellet várnunk onnantól kezdve felpörögtek az események. Az Őzetanyán megmutatta arcát a tó nagyon. 19 óra 30 perckor ejtős kapás jelentkezett Lacinak, körülbelül rá 5-6 percre nekem meg egy füstölős kapás érkezett. Nem is volt ezzel baj, hogy ketten fárasztunk egyszerre, de e közben elindult a harmadik botunk is. Éppen kint volt egy Debreceni barátunk György Pál, mondtuk neki intézze, de sajnos neki lefordult. Kíméletes fárasztások után először Laciét szákoltuk meg, ami egy gyönyörű nyurga ponty volt. 13,70 kg nyomott, az enyém gyönyörű töves ponty volt, ami meg 13,50 kg volt. Folyamatosan öntöttük a vizet a két halra, mert nagyon szépek voltak és vigyáztunk épségeikre. György Pál barátunk felvideózta a két gyönyörűség visszaengedését meg pár képet csináltuk és utána visszanyerték szabadságukat a tóba. És egy kis szusz jött a éjjel és pár szebb példány ég érkezett.

013

Ősszegezve a túrát nagyon jól éreztük magunkat a Székely Őzetanya Horgásztavon. Találkozunk jövőre mert ide muszáj vissza jönni, e csodás halparadicsomba.

Összesen: 183 kg – Átlag: 11,5 kg – Legnagyobb hal: 16 kg Ponty

Üdvözlettel : Domi-no Fishing Team

És ne feledjétek Catch & Release (C&R): Fogd meg és engedd vissza a mi elméletünk.

És nálunk a HAL CSAK KOMA NEM PEDIG LAKOMA.

Következő állomásunk: Baranya megye szeptemberbe 1 hetes peca….. Lehet találgatni…..

Képgaléria:

 

A VÍZ AZ ÚR!

Dupla C&R