Domi-no Fishing Team Székely Őzetanya Horgásztóra látogat

Csapatunk 2017. Május 10. útnak indul a híres Székely Őzetanya Horgásztóra. Célunk a nagytestű halakat partra csalni pár kép erejéig. A horgászat érdekessége pedig abban fog rejleni, hogy teljesen partról történő horgászatnak nézünk elébe. Etetésre napi két alkalommal nyílik lehetőség, reggel és este csónakból. Kihívásos horgászatnak nézünk elébe. A horgásztúrát 72 órára tervezzük. Pecatúránkról természetesen cikkel jelentkezünk majd.

1kep

Néhány információ a tóról

A 2012-ben nyitó kapitális méretű halakkal rendelkező horgásztó egy 1974-ben létesített 61 hektáros víztározó rendszer 24 hektáros vízfelületű része. A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésű részből lett kialakítva, egy részben természetvédelmi területen, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyűjtő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelő IV. sz. főfolyás biztosítja kristálytiszta vizéből. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos időszakban is. A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva, és még ebben az évben a 61 hektáros vízfelületről a 30 év alatt felnőtt kapitális méretű pontyok, amurok áttelepítésre kerültek a 24 hektáros horgásztóba valamint 12.000 darab ponty került még telepítésre, amelyek napjainkra elérték a 8-10 kg-os egyedsúlyt. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter.

A 24 hektáros horgásztó 3 km-es partszakaszán mindössze 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lett kialakítva, ezzel biztosítva az egymástól kellő távolságban elhelyezkedő horgászati lehetőséget. 12 db horgászhelyen hőszigetelt, klimatizált faházak teszik kényelmessé a horgászatot, 13 db horgászhelyen pedig sátorozási lehetőség van. A horgászhelyek a legrosszabb időjárási körülmények között is kényelmesen megközelíthetők.

2kep

Sátoros horgászhelyek felszereltsége:

- 3×5 méteres stég (6 bottal való horgászati lehetőség)
– Csónak evezővel
– 2 db dőlőbója
– Pontybölcső
– Mérlegelő zsák
– Mérlegelő állvány
– Szalonnasütő
– Áramvételi lehetőség (térítés ellenében)

Faházas horgászhelyek felszereltsége:

- 12 m2-es Faház terasszal (6 bottal való horgászati lehetőség)
– 4 db ágy
– Hűtőszekrény
– Mikrohullámú sütő
– Hűtő, Fűtő klíma (térítés ellenében)
– Saját kulccsal nyitható kerti wc
– 3×5 méteres stég
– Csónak evezővel
– 2 db dőlőbója
– Pontybölcső
– Mérlegelő zsák
– Mérlegelő állvány
– Szalonnasütő

3kep4kep

Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bójázáshoz és a meder feltérképezéséhez, valamint napi kétszeri etetéshez használható csónak, amely minden stéghez biztosított. A főépületben férfi – női wc, valamint női – férfi zuhanyzó áll vendégeink rendelkezésre, valamint minden horgászhely közelében található kerti wc, a faházas horgászhelyeknél saját kerti wc. Érkezéskor recepciónkon fogadjuk vendégeinket, ahol minden fontos információt megtudhatnak a tóról, horgászhelyekről, és az aktuális fogásokról. A recepció mellett büfé és horgászbolt is üzemel. Étkezési lehetőség jelenleg még nincs a tóparton, de pizza rendelés megoldható, ezt egy órán belül kiszállítják a horgászhelyhez.

A horgász víz megközelítése:

A horgásztó Nyíregyházától 18 km-re záhony felé helyezkedik el, Nyírbogdány és Székely község között a 294 és 295-ös km között. Budapesttől mindössze 2 és fél órára található, az M3-as autópályáról a Záhony – Nyíregyháza észak lehajtónál a 234-es km-nél kell letérni és Záhony irányába tartani, innen mindössze 15 perc a tópart.

Parkolási lehetőség:

A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. A recepciónál van lehetőség kerékpár kölcsönzésre. Akik közlekedni szeretnének az autóval, azoknak kipakolás után a recepciónál lévő parkolóban kell hagyniuk, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza

Halállomány:

Halállományunk kizárólag nagy mennyiségű kapitális méretű pontyból és amurból áll, ezt a versenyeken elért eredményeink bizonyítják a legjobban, hiszen a 21 csapatos 4 napos versenyeink többségén 10 tonna fölötti az összfogás, és általában a győztes csapat 1.000 kg fölötti fogással nyeri a versenyt, valamint minden versenyünkön 20 kg fölött van a legnagyobb kifogott ponty súlya.

logo

Az eddigi versenyeink legnagyobb összfogása:

  1. 2015. június 22-26., a 96 órás verseny összfogása: 13.932 kg

Az eddigi versenyeink legnagyobb egyéni fogása:

  1. 2015. június 22-26., 96 órás verseny: Gyöztes: Ember Carp Team (3 fő): 1.462,68 kg

Foglalás:

Előre foglalni minimum 3 napra lehet (3 tóparton töltött éjszaka). A foglalás menete és összege weblapun árak rovatában található. Ettől rövidebb időre a helyszínen a szabad helyek közül lehet választani, de a minimum horgászidő 24 óra. A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő 10 óráig tart.

GPS koordináták: 48ª03’00.01” É     21ª54’41.01” K

A horgásztó Nyíregyházától 18 km-re Záhony felé helyezkedik el, Nyírbogdány és Székely község között a 294 és 295-ös km között. Budapesttől mindössze 2 és fél órára található, az M3-as autópályáról a Záhony-Nyíregyháza észak lehajtónál a 234-es km-nél kell letérni és Záhony irányába tartani, innen már csak 15 perc a tópart. 

domino