Élménypeca egy Kavicsbánya Tavon…

Barátommal, 48 órára kilátogattunk egyik kedvenc vizemre a Lőkösházi kavicsbányatóra. Ez a tó kristálytiszta ivóvíz minőségű kavicsbányató. Egy akadókkal törésekkel szabdalt 20 ha. vízfelület, aminek az átlagmélysége 15m., de található benne 25m.-es mély árok is. A trafós helyre volt foglalásunk, ami 10 ha. horgászható vízfelületet foglal magában. Én két botommal a 250 m.-re lévő túlparton lévő bedőlt nyárfa elé helyeztem el, még a harmadikat egy 16 m. mélyen lévő lankás dombos részen.

1A csali a President Carp Baits termékei voltak 30mm.-es méretben. A nagy csalik a sok apró (3-8 kg.) halak miatt volt indokolt. A túlparti két botomra dupla 30-as G.L.M.-Epert, míg a másikra dupla 30-as Monster Crab-Narancs került. A mély vízben lévő botomra 30-as Fűszeres egy szem 18-as ananászos pop-up-al hóemberben felkínálva várta az érdeklődőket.

2A túlparti behúzásom után öt percre meg is érkezett az első halam egy 11.30 kg. egészséges tükrös személyében. Mint kiderült a túra legnagyobbja lett. A csali dupla 30-as G.L.M.-Eper volt. Még aznap délutánján jött egy 8.40 kg. töves, csali szintúgy az epres volt.

34Az éjszaka két 10+-os halat adott, egy 11.25 kg.-os töves, és egy 11 kg. hatalmas nyúrga. A csali a dupla 30-as Monster Crab volt mind két esetben.

56Második nap délelőtjén fogtam még a fa elől egy 7.40 kg-os tükröst ami méreténél fogva nem lett lefényképezve. A második éjszaka még volt két kapásom a fa elől, de sajnos mire ráértem csónakkal a fa sűrűjébe menekült és nem lett meg. Ezután hal nélkül fejeztem be a horgászatot.

7Összegezve: Szép halakat fogtam ezen a rövid horgászaton és a súlyukat is sikerült 10 kg. környéki átlagsúlyra felhoznom. A csalik kiválóan működtek és sikerült velük szelektálnom.

Köszönetet szeretnék mondani Plavecz Zoltánnak a kiváló és friss csalikért, bátran merem ajánlani a President Carp baits csalikat bárkinek.

Üdv. Marik Attila.

A hozzászólások le vannak tiltva.