CFB Safi Team a Pródi bojlis tavon

Elsőnek is nagyon szépen köszönöm a meghívást a Domi-no fishing team-nek és a Pródi tónak! 

A Pródi Horgászatot 2014.Július 17-én kezdtem meg. Már hajnal 3 órakor elindultunk a Pródi tóra horgászni a 72 órára tervezett túrára. A túrát Oláh Imre szervezte a Domi-no fishing team csapatvezetője! Reggel 6:20 órára értünk a halőrházhoz. A Pródi tó Hajdú Bihar megyében található 33 hektáros 40 stég található rajta. Bejelentkezés után elfoglaltuk a helyeket én 30 stégén horgásztam.

A tóról tudni kell , hogy nagyon nagy a halállománya, főleg ponty és amurok is lakják a tavat. Körülbelül 7:40 re már az én botjaim a helyükön voltak. Kicsit etettem is, pellet, saját készitésű bojli került tálalásra a meghorgászni kívánt helyre. Csalainak csak is CFB BOJLIVAl csaliztam! Ezeket természetesen nagyon választékos ízben és módon tálaltam a halaknak. Az első behúzás után már 5 perccel kapást sikerült kicsikarnom a pontyokból, bár méretét illetve a kisebbek közül jött az első hal. Ezek után próbáltam szelektálni, nagyobb golyóval kezdtem horgászni, a méretet teljesen 24 mm-re emeltem, olykor olykor dupla golyóval csalizva. Folyamatos kapások voltak és sikerült a szelektálás, igaz néha beugrott egy-egy kisebb ponty is.

A szabályzatba volt, hogy ezen a tavon csak szakáll nélküli horog használható csak, ennek volt pár nehézsége is! Kapásoknál fárasztáskor sok halam elment, lefordult, de utána már megbarátkoztam a dologgal. A túrán nekem a legnagyobb halam 12,80 tükrös ponty volt. A fogásokat tekintve 90 % – ba tükrös pontyok voltak jelen. 72 órás túrám eredménye : 299,85 kg 40 db hal. Jól éreztem magamat a Domi-no Fishing Team – el!

Legszebb halaim, amelyeket ideiglenesen sikerült a matracra fektetnem egy szép fotó idejéig:

Még egyszer köszönöm a meghívást Oláh Imrének a Domi-no Fishing Team csapatvezetőjének és a Pródi horgász tónak!  

Üdvözlettel : Sáfrány János CFB TEAM !

A hozzászólások le vannak tiltva.